Bugun...
SON DAKİKA

BEŞKONAK CENNETİ KURTULDU...- ÖZEL HABER/CEVAT ALP

Eşsiz doğasıyla, yöreye özgü zengin endemik bitki türleriyle, Rafting cenneti Köprülü Kanyon'uyla, her yıl 2 milyon yabancı turist ağırlayan dünya mirası Beşkonak Cenneti'nde (Kırkkavak Köyü) açılmak istenen mermer ocağı izni mahkeme tarafından iptal edildi...
 Tarih: 24-11-2022 07:58:03  -   Güncelleme: 24-11-2022 08:53:03

BEŞKONAK CENNETİ KURTULDU...- ÖZEL HABER/CEVAT ALP

 

Konuyla ilgili müjdeyi, hukuk mücadelesini kazanan Beşkonaklılar Birlik ve beraberlik Derneği Başkanı Hakan Halim Okudan verdi...

Dernek Başkanı Okudan bu haklı mücadelelerinde kendilerine destek olan herkese teşekkür ettiği yazılı açıklamasında hislerini şöyle dile getirdi...

 

"HEMŞEHRİLERİMİZLE BİRLİKTE ÇOK BEDEL ÖDEDİK ÇOK. AMA YÜCE TÜRK ADALETİNE İNANDIK VE GÜVENDİK.

 

MAHKEME KARARI İLE BEŞKONAK KIRKKAVAK MERMER OCAĞI İPTAL EDİLMİŞTİR ..

 

Olmaz dediler, bu iş bitmiş dediler, başaramazsınız arkasında o var, bu var dediler. Çok güçlüler dediler. Ne derlerse desinler biz Hemşerilerimizin rızası Her şeyin ve Herkesin üzerindedir dedik.

 

 Bu karar Bölgemiz icin emsal hukuki karar olmuştur. Beşkonak Köprülü Kanyon bölgesinde verilecek hiç bir projede ÇED gerekli değildir denilemeyeceğini de göstermiştir.

 

Proje tanıtım dosyasının saha gerçekleriyle uyumlu olmadığı mahkeme kararıyla tescillenmiş olup kamu yararı gözetilerek Çed gerekli değildir kararı iptal edilmiştir.

 Kamu görevini yürüten izne yetkili kişilerin  böylesine yerüstü zenginliklerinin yok edilmesine zemin hazırlayacak kararları alırken kamu ve Memleket yararı gözetecek anlayışa davet ediyorum.

 

Antalya'mızın Torosları için emsal teşkil edecek bu kararla Memleketimizin Sahipsiz olmadığını kamuoyuna duyurduk.

 

Emeği geçen yol arkadaşlarım kıymetli Beşkonaklı Hemşerilerimiz ile değerli Hemşerim Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş  bey ile nezdinde tüm basın Mensuplarımıza, koşulsuz her zaman yanımızda olan gazeteci büyüğümüz Cevat Alp beye ve Antalya Barosu Başkanı Av. Hüseyin Geçilmez beye, değerli avukatlarımız Av. Tuncay Koç ve Av. C. Okan Kıran beylere teşekkür ediyorum.

 

Biz Memleketimize Can Suyu olacak büyük bir Aileyiz."

 

  Bu haber 1845 defa okunmuştur.   Editör: Şehrim Antalya Haber Ajansı Grup Başkanı CEVAT ALP

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ANTALYA Haberleri
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Henüz anket oluşturulmamış.
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
YUKARI YUKARI