Bugun...
SON DAKİKA

FİDAN'DAN PEŞ PEŞE KRİTİK TEMASLAR

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşı ile görüştü. Fidan, Türkiye'nin gerilimin tırmanmamasını istediğini ifade etti. Fidan daha sonra İngiliz mevkidaşı ile de bir görüşme gerçekleştirdi. İki bakan da bölgede gerilimin artmaması gerektiğini söyledi.
 Tarih: 14-04-2024 21:41:17

FİDAN'DAN PEŞ PEŞE KRİTİK TEMASLAR

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 

Fidan, gerilimi artıracak adımların sona ermesini arzu ettiğini söyledi. Diplomatik kaynaklar görüşmeye ilişkin şu bilgileri aktardı: "Bakan Fidan, İran’ın 13 Nisan gecesi İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği misillemenin ardından bölgede daha fazla tırmanma olmasını istemediğimizi iletti; gerilimi artıracak adımların sona ermesini arzu ettiğimizi muhatabına aktardı.

 

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, İsrail’e karşı misilleme operasyonunun sona erdiğini, İran’ın saldırıya uğramadığı takdirde yeni bir harekata girişmeyeceğini söyledi. Abdullahiyan, İran’ın yeni bir saldırıya uğraması halinde bu defa daha güçlü bir karşılık vereceğini belirtti."

 

Fidan daha sonra İngiliz mevkidaşı ile de bir görüşme gerçekleştirdi. İki bakan da bölgede gerilimin artmaması gerektiğini söyledi. Öte yandan Dışişleri Bakanlığı'ndan bölgedeki gelişmeler ile ilgili yapılan açıklamada 'Gelişmeler ilk dakikadan itibaren ilgili kurumlarımızla bilistişare, ülkemize yönelik güvenlik tehditleri bakımından da yakından takip edilmekte ve Sayın Cumhurbaşkanımız düzenli olarak bilgilendirilmektedir' denildi.

  Bu haber 915 defa okunmuştur.   Editör: İREM NUR YILDIRIM
Etiketler
  Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER DÜNYA Haberleri
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Henüz anket oluşturulmamış.
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
YUKARI YUKARI