Bugun...
SON DAKİKA

KEPEZ DE BAŞKANI MECLİS SEÇECEK

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün itirazının reddedilmesi sonrası belediye meclisi toplanarak yeni vekil başkanı seçecek. Vekil başkanın ismini de mevcut başkan Mesut Kocagöz belirledi. Peki Kocagöz’ün belirlediği isim kim?
 Tarih: 19-04-2024 16:14:32  -   Güncelleme: 19-04-2024 16:40:32

KEPEZ DE BAŞKANI MECLİS SEÇECEK

Antalya’da Kepez Belediyesi gündem olmaya devam ediyor. Tutuklu bulunan mevcut başkan Mesut Kocagöz’ün yerine cezaevinden çıkıncaya kadar atanacak olan vekil 22 Nisan 2024 günü yapılacak Kepez Belediyesi Meclis ile belli olacak.

 

 

Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz 12 Nisan 2024 günü meydana gelen 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 kişinin ise yaralandığı teleferik kazası sonrası 14 Nisan günü bilgisine başvurulmak üzere Adliye Sarayı’na davet edilmiş, ancak tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

 

 

18 Nisan 2024 günü itiraz dilekçesi değerlendirilen Başkan Kocagöz’ün bu talebi reddedilmişti. Bu arada Antalya Valiliği bir yazı göndererek 10 gün içerisinde meclisten bir başkan vekili belirlenmesini, aksi takdirde başkanlık görevinin bir kamu görevlisine verileceğini bildirdi.

 

 

Bu yazının ardından kayyım endişesi ortadan kalktı. Böylece Kepez Belediyesi başkan vekilini kendi meclisinden seçecek. Bu konuda mutabakata varan CHP, belediye başkan vekilini Başkan Mesut Kocagöz’ün seçmesine karar verdiler. Bu ismin de Prof. Dr. Refik Emre Altekin olacağı belirtildi.

SEÇİM NASIL OLACAK?

 

Belediye Meclis Üyeleri gizli oylama ile belediye başkanı olmasını istedikleri kişinin ismini yazacak. En fazla oy alan meclis üyesi belediye başkanı seçilecek.

 

PARTİLERİN MECLİSTEKİ MECLİS ÜYESİ DAĞILIMLARI

 

CHP’nin 26, Ak Parti’nin 13, MHP’nin ise 6 Meclis Üyesi bulunuyor. Bu durumda CHP 26, Cumhur İttifakı ise 19 meclis üyesine sahip.

  Bu haber 2776 defa okunmuştur.   Editör: Haber Ajansı Medya Başkanı CEVAT ALP
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ANTALYA Haberleri
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Henüz anket oluşturulmamış.
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
YUKARI YUKARI