Bugun...
SON DAKİKA

KONYAALTI MASALI TEHLİKEDE..!

Aday olduğu günden beri hakkındaki tartışmalar bitmeyen CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan hakkında yargı süreci son aşamaya geldi.
 Tarih: 16-03-2024 21:40:24  -   Güncelleme: 16-03-2024 21:52:24

KONYAALTI MASALI TEHLİKEDE..!

Kotan hakkındaki mahkumiyet kararını incelemeye alan Yargıtay kararı onaylarsa Kotan’ı zor günler bekliyor.

YARGITAY’DA BEKLEYEN 2 DOSYASI VAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan’ın sabıkası ve devam eden yargılamaları nedeniyle aday olamayacağı, seçilse bile görevden düşeceği iddiaları uzun süre gündemi meşgul etmişti. Kotan hakkında “görevli memura mukavemetsuçundan 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu biliniyor. Bu dosya dışında Cem Kotan’ın Yargıtay’da temyiz incelemesi bekleyen 2 dosyası daha bulunuyor.

DOSYA İNCELEMEYE ALINDI

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan’ın Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nde biri “Devletin Askeri Teşkilatını (Türk Ordusunu) Aşağılama” diğeri ise “Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüş” suçlarından bekleyen iki dosyası daha bulunuyor. Yargıtay kayıtlarına göre bu dosyalardan biri henüz arşivde bekletilirken diğer dosyanın incelemeye başlandığı görülüyor.

DOSYA ONAYLANIRSA KOTAN DÜŞER

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan hakkında daha önceden kesinleşmiş olan 10 aylık hapis cezası seçilmesine engel teşkil etmediği için adaylık başvurusunun kabul edildiğini belirten hukukçular, Yargıtay’ın bekleyen dosyalardan birini dahi onaması halinde toplam mahkûmiyet süresi 12 ayı geçeceği için Kotan’ın seçilme yeterliliğini kaybedeceği görüşünde birleşiyor. Bu durumda Cem Kotan seçilse bile mazbata alamayacak ve belediye başkanlığı mazbatası seçimi ikinci tamamlayan adaya verilecek. Seçilmesi halinde Kotan göreve başladıktan sonra cezası onaylanırsa bu kez başkanlık görevi düşecek ve belediye meclisinden yeni bir başkan seçilecek.

  Bu haber 5663 defa okunmuştur.   Editör: Haber Ajansı Medya Başkanı CEVAT ALP
Etiketler
  Kaynak: https://antalyadagundem.com

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ANTALYA Haberleri
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Henüz anket oluşturulmamış.
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
YUKARI YUKARI