Bugun...
SON DAKİKA

RUSYA BALİSTİK FÜZE DENEMESİNİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Kapustin Yar Test Sahası'nda mobil kara tabanlı füze sistemini kıtalararası balistik füzesini fırlattı. Bakanlık denemenin başarıyla gerçekleştiğini belirtti.
 Tarih: 13-04-2024 10:18:14

RUSYA BALİSTİK FÜZE DENEMESİNİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Kapustin Yar Test Sahasında mobil kara tabanlı füze sisteminin kıtalararası balistik füzesinin başarıyla test edildiğini açıkladı.

RUSYA BALİSTİK FÜZE DENEMESİNİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ

İran'la İsrail arasındaki gerilim tırmanırken Rusya dikkat çeken bir adımda bulundu. Rusya balistik füze denemesi gerçekleştirdi. Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bugün, Stratejik Füze Kuvvetleri muharebe birimi, Astrahan Bölgesi'ndeki 4. Devlet Merkez Servislerarası Füze Test Sahası Kapustin Yar'dan, mobil kara tabanlı füze sisteminin kıtalararası balistik füzesini başarıyla fırlattı. Bu fırlatma kıtalararası balistik füze denemesinin gelecek vaat eden füze sistemlerinin devlet testinin bir parçası olarak gerçekleştirildi" denildi.

Açıklamada, Rus füzelerinin güvenliğinin tekrar doğrulandığı da vurgulandı. Öte yandan balistik füzenin fırlatılmasından sonra sahanın bulunduğu bölgeye yakın noktalarda yaşayan bölge halkı o anları cep telefonlarıyla kaydetti.

  Bu haber 1042 defa okunmuştur.
Etiketler
  Kaynak: www.haberler.com

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER DÜNYA Haberleri
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Henüz anket oluşturulmamış.
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
YUKARI YUKARI