Bugun...
SON DAKİKA

Şiddet

 Tarih: 12-08-2022 09:48:00
Hakan Algan

En son gazeteci gazimiz uğradıģı SALDIRI sonucu Latif Şimşek oldu. Umarım son şiddet maduru olarak tarihteki yerini alır. 

Sıkıldım artık bu olaylardan. Eskiden kızıyordum. Artık sadece sıkılıyorum. Gazeteciye şiddet, sağlık görevlisine şiddet, kadına şiddet, trafikte şiddet, çocuģa şiddet, siyasetçiye şiddet. Ne kadar da şiddetli bir toplum olduk. Keşke bu kelime "bilimde estirdiğimiz şiddetli fırtına dünyayı kasıp kavuruyor" şeklinde kullanılabilseydi. 

Geçen gün seyrettiğim bir belgeselden sonra bu şiddet olayına bakış açım değişti, kızgınlığım azaldı, hatta kızgınlığım geçti bile sayılır. 

Belgeselde bir gergedan sürüsü anlatılıyor. Delikanlı olanları sürüde söz sahibi olabilmek için sürüdeki diğer delikanlılara kafa tutuyor. Onları dövüyor falan. E o da ne yapsın, haksız mı şimdi? Sürüyü toplayıp da ormanın ortasında geometri mi anlatsın? Zaten adam içgüdüsel yaşıyor. Üç hedefi var; karnını doyurmak, sürüde söz sahibi bir alfa erkeği olmak, üremek. 

Zaten evrim üzerine çalışan bilim adamı abiler yıllar önce kullanılmayan organ körelir demediler mi? O da kullanmıyor ki zaten. İç güdüleri yetiyor. Beyni körelmiş işte. 

Eveeet biraz güldük ama sadece gülmeyelim. Aslında bu şiddet olayı bir kaç dakikayla geçiştirilemeyecek kadar ciddi bir konu. Herkes ortalıkta ağır abi gibi geziyor. Beyniyle kendini ıspat edemeyenler "neden ben bu toplumda biryer edinemedim" diye düşündüğünden alfa erkeği olmaya çalışıyor sanırım. Erkek, lâfın gelişi. Bu işin cinsiyeti yok. Dominant olacam, baskın olacam diye psikolojik şiddet uygulayan ne kadınlar da var. 

Ya bırakın bu işleri. Huzur içinde olmak için illa nurlar içinde yatmayı beklemeye gerek yok. Huzuru bozmayın. Sizler huzursuzluktan besleniyor olabilirsiniz ama çevrenizdekilere yaşattıklarınızın bedeli size de pahalıya patlıyor, farkında deģilsiniz. Bizlerin önem verdiği, korumaya çalıştığı şeref gibi değerler var. 

Geçmiş olsun Latif Şimşek... 

Hakan ALGAN

  Bu yazı 6952 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI