Bugun...
SON DAKİKA

ÖĞRENCİLER AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ

Döşemealtı Belediyesi Diş Hekimi Şenel Günal İltaş, Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Ekolojik Kreş öğrencilerine eğitim verdi.
 Tarih: 23-11-2023 12:41:43

ÖĞRENCİLER AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ

Öğrencilerde küçük yaşta ağız ve diş bakımı farkındalığı yaratarak diş fırçalama alışkanlığı kazanmalarını için verilen eğitimin ardından miniklere diş fırçası hediye edildi. Döşemealtı Belediyesi kreşinde eğitim gören minikler, çizgi film animasyonlarıyla aldıkları eğitimle eğlenceli biçimde diş fırçalamayı öğrendi.

 

 

Yılda iki defa Diş Hekimi Şenel Günal İltaş tarafından diş taramaları yapılan Ekolojik Kreş öğrencileri, ağız bakımı ve diş sağlığı eğitimine katıldı. Toplum Ağız ve Diş Sağlığı haftası nedeniyle düzenlenen etkinlik kapsamında Kreş sinema salonunda eğlenceli filmlerle diş fırçalamayı öğrenen minik öğrenciler, eğitimin sonunda ellerinde hediye diş fırçalarıyla fotoğraf çektirdi.

 

 

Döşemealtı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı hizmet veren Diş Hekimliği birimi, Ekolojik Kreş öğrencilerinin yanı sıra ilçede bulunan ana okulu ve ilk okullarda ağız ve diş sağlığı eğitimi verip diş taraması yapıyor. Son 4 yıl içerisinde 5 bin 341 ilkokul öğrencisine eğitim verilirken, 3 bin 757 öğrenciye diş taraması yapıldı. Öğrencilere diş fırçası ve macunu hediye edilirken, miniklerin ağız ve diş durumları ile tarama sonuçları mektupla bildirildi.

 

  Bu haber 1023 defa okunmuştur.   Editör: İREM NUR YILDIRIM
Etiketler
  Kaynak: http://www.dosemealti.bel.tr/tr

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ Haberleri
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Henüz anket oluşturulmamış.
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
YUKARI YUKARI