" />
Bugun...
SON DAKİKA

TURİZM’DE ULUSLARARASI GURURUMUZ KADİR KAYA- ÖZEL HABER /CEVAT ALP

KADİR'S TREE HOUSES ( KADİR’İN AĞAÇ EVLERİ )
 Tarih: 17-06-2022 09:17:29

TURİZM’DE ULUSLARARASI GURURUMUZ  KADİR KAYA- ÖZEL HABER /CEVAT ALP

Antalya’nın tarihi Olympos mevkiinde bulunan tesis, macera ruhunu henüz yitirmemiş gezginler için en ideal mekan!

 

ORMAN KAMPI İLE OBA KIRMASI VE SALAŞLIĞIN DOĞA İLE MÜKEMMEL UYUM SAĞLADIĞI OTANTİK BİR YER.

 

 
Kadir’in Ağaç Evleri’nin kurucusu Kadir Kaya, 39 yıl önce elektriğin bile olmadığı bu bölgeye geldiğinde neredeyse Robinson Crusoe hayatı yaşamaya başlamış ve birçok güçlükle tesisi bugünlere kadar getirmeyi başarabilmiştir. 39 yıl önce birkaç evle misafirlerini ağırlayan Kadir’in Ağaç Evleri, bugün 260 tatilciye hizmet verebilen, 100 Bungalov, 10 kabin ve 4 kalabalık odadan oluşan bir tesise sahip.

Uluslararası Backpacking camiasında popüler olan Kadir’in Ağaç Evleri, 2000 yılında TNT’de yeryüzünün en iyi Hostel’i seçildi. 2010 yılında Washington Post’da, dünyada görülecek en ilginç 10 yer arasında yer aldı. 2011 yılında ise Los Angeles Times tarafından dünyanın En Cool 10 Hostel’i arasında ilk sırada yer aldı. BBC Televizyonu Olympos’ta Sırt Çantalıların İpek Yolu Belgeseli adıyla iki kez çekim yapmıştır. Discovery Channel’da da Türkiye’nin tanıtımının yapıldığı bir saatlik bir programda gösterilmiştir.

 

Ağaç evlerin kurucusu, dünyanın dört bir yanından gelmiş sırt çantalılara hizmet veren Kadir Kaya, buradaki yaşamı Birleşmiş Milletler Kampı’na benzetiyor ve ekliyor:

”Burası herkesin eşit olduğu, kimsenin kimseyi rahatsız etmediği, dünya insanlarının toplandığı, barışın, dostluğun, kardeşliğin ve sevginin yaşandığı bir kamp”.

Çam ormanı, portakal bahçeleri ve ağaçların tepesine kurulu ağaç evler arasından kendinize konaklayabilecek bir mekan bulabilirsiniz. Kadirin Ağaç Evleri, doğadan ve maceradan hoşlanan tatilcilerin, özellikle de gezginlerin mutlaka uğraması gereken bir yer.

AKTİVİTELER

Olympos Aktivite Merkezi

Olympos yeşilin ve mavinin buluştuğu

büyülü bir yer. Tatiline renk ve adrenalin katmak

isteyen herkes için çok sayıda aktivite düzenliyoruz.

TEKNE TURLARI

Sulu Ada, Sazak, Ceneviz, Kekova keşfetmen için seni bekliyor.

 

KAYA TIRMANIŞI 

Şu an nerede olduğunu fark et. Olimpos Türkiye’nin en meşhur kaya tırmanışı bölgelerinden biri. Bu sporu daha önce denemediysen pişman olmayacağın en eğlenceli aktivitelerimizden biri.

 

SCUBA DIVING

Karettalarla dansa hazır ol! Türkiyede görebileceğin sayılı dalış noktalarından birindesin. Adrasanda hem çok iyi bir görüş mesafesi var hem de en az 10 çeşit canlı göreceğini şimdiden söyleyebiliriz.

 

GÖYNÜK KANYONU-BODY RAFTİNG

Toros dağlarının kucağında çam ormanlarıyla süslenmiş Göynük kanyonunda body rafting ve zip line deneyimi maceracı ruhuna iyi gelecek.

 
YANARTAŞ TURU

Olimpiyatların sönmeyen ateşi burada Chimera’da doğdu. Yürüyüş parkuru ile birlikte görülmesi gereken yerlerden biri.

 
TAHTALI TELEFERİK 

Tahtalı Dağı, 2,365 metre yüksekliği ile bölgenin denize yakın en yüksek noktası konumunda olan bir dağ. Bölgede popüler gezi duraklarından birisi olan Tahtalı Dağına Olympos teleferik ile çıkabilir ve buradaki muhteşem manzaranın keyfini çıkartabilirsiniz.

YÜRÜYÜŞ PARKURLARI

Olympos antik kenti Likya yolunun belirli etaplarının başlangıcı ve bitiş noktasıdır. Zorluk seviyelerine göre seçimini yap ve yola çıkmak için hazırlan

.

DEEP WATER SOLO

Alman kaya tırmanışçıları Olympos için şöyle diyorlar; “Olympos; zum Himmel aufsteigen, ins Wasser fallen” Olimpos, gökyüzüne tırmanmak, suya düşmek” Tekne sarp kayaya tam sıfır olarak yanaşır, siz tutunduktan sonra geri çekilir, donanımsız olarak, tırmanabildiğiniz yere kadar tırmanırsınız, sonra kendiniz boşluğa bırakarak suya düşersiniz.

 

 

 

  HABER VİDEOSU
  Bu haber 4360 defa okunmuştur.   Editör: İrem Nur Yıldırım
Etiketler /">

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ANTALYA Haberleri
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Henüz anket oluşturulmamış.
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
YUKARI YUKARI